nieuws

Veiling van ongerealiseerde ideeën bij Arne Quinze

Geen categorie

In de ontwerpstudio van Arne Quinze in het Belgische Kortrijk vindt op donderdagavond 29 april een veiling van ongerealiseerde ideeën plaats. Deze ‘Great Public Sale of Unrealized but Brilliant Ideas’ is een initiatief van Buda Libré, in samenwerking met theatermaker Sarah Vanhee.

Iedere architect, ontwerper of andere creatieve geest heeft vaak nog een mapje liggen met ideeën die om de meest uiteenlopende redenen nog nooit zijn uitgevoerd. Deze ‘left-overs’, ‘unfinished works’ of ‘under construction’-projecten hebben iemand nodig die ze nieuw leven inblaast. Theatermaker Sarah Vanhee kreeg het idee hiervoor een veiling te organiseren. Het veilinghuis Bernaerts en schattingmeester Jan Leysen voorzien deze veiling van een professionele begeleiding. De Belgische ontwerper Arne Quinze biedt zijn studio aan als locatie.

De opbrengst van de verkoop gaat naar de bedenker. Alle ideeën zijn welkom, over kunst, literatuur, architectuur, design, management, wetenschap, politiek, mode, film, economie of muziek.

Buda Libré is een organisatie in handen van Buda Kunstencentrum en Designregio Kortrijk, met de steun van Streekfonds West Vlaanderen, De Kreun en GutzandGlory.

Tot 30 maart zijn de ongerealiseerde en wellicht briljante ideeën door te sturen naar unrealisedidea@gmail.com. Een selectiecommissie bekijkt alle inzendingen en houdt de bedenkers op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Inschrijven om aanwezig te zijn op de veiling kan op Buda Libré vanaf 30 maart. Plaatsen zijn beperkt.

Reageer op dit artikel