nieuws

Nieuwbouwproject Doctorshof door nunc architecten

Geen categorie

Nunc architecten heeft in opdracht van Ymere het ontwerp gemaakt voor het nieuwbouwproject Doctorshof dat momenteel wordt gerealiseerd in de Boerhaavewijk in Haarlem.

Nieuwbouwproject Doctorshof door nunc architecten

 

 

 

 

De nieuwbouw wordt omringd door kleinschalige woningbouw uit de jaren ’80. De architecten hebben in hun ontwerp gerefereerd naar de omliggende strakke architectuur in baksteen, beton en glas. Het plan omvat 55 woningen in 6 verschillende typen die worden samengebonden in heldere ritmes van materialen. Alle woningen kunnen uitgebreid worden met een groot aantal extra’s. Een strak stenen volume transformeert door de bewonerskeuzen in een rijk en afwisselend bouwblok.

 Doctorshof Haarlem. Foto nunc architecten

Schalkwijk 2000+

Boerhaavewijk is een van de vier wijken van Schalkwijk en vormt onderdeel van het Uitvoeringsplan Schalkwijk 2000+. In de directe omgeving zijn alle faciliteiten zoals scholen, winkels, een park, zorg- en openbaar vervoer aanwezig. Door de ligging vlakbij uitvalswegen is er een directe verbinding met het centrum van Haarlem.

 Doctorshof Haarlem. Foto nunc architecten

De oplevering wordt in mei 2010 verwacht.

 

Reageer op dit artikel