nieuws

Huiswerk architecten ontwerpt studentenwoningen Gent

Geen categorie

Gent maakt als studentenstad een flinke groei door. De nieuwbouwplannen van de Universiteit en de Hogeschool zorgen voor een toestroom van studenten die gehuisvest moeten worden. Huiswerk architecten maakten een ontwerp voor circa 650 studentenwoningen voor de Universiteit Gent.

Huiswerk architecten ontwerpt studentenwoningen Gent

 

 

Het project komt op het braakliggende terrein tussen de Overpoort en het lagergelegen Decascoopcomplex langs de Schelde. Het plan omvat tevens de ontwikkeling van een ondergrondse parkeergarage en de herontwikkeling van het studentenrestaurant in de nabijgelegen Overpoort.

 studentenwoningen Gent door Huiswerk architecten Bovenaanzicht studentenwoningen.

Ontwerp

Het pps-project, met een totale waarde van 100 miljoen euro bestaat uit verschillende gebouwen. Driehoekige uitsparingen geven de lange gevels een speelse uitdrukking. De massieve geelbruine bakstenen muren verwijzen naar het interbellum.

 Huiswerk architecten studentenwoningen Gent

Nieuwbouw

De nieuwbouwplannen van de Universiteit en de Hogescholen omvatten het  Universiteitsforum (UFO) van Stephane Beel Architecten, het onlangs opgeleverde gebouw D van de Hogeschool Gent en de nieuwe campus van de Arteveldhogeschool door Crépain Binst aan de Kantienberg.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.be

 Huiswerk architecten studentenwonngen Gent

Reageer op dit artikel