nieuws

Eerste inzendingen Biennale bekend

Geen categorie

EventArchitectuur (Herman Verkerk en Paul Kuipers) hoort bij de eerste zes namen die door de Mondriaan Stichting bekend zijn gemaakt voor het Nederlandse paviljoen op de Biënnale van Venetië volgend jaar juni.

Eerste inzendingen Biennale bekend

 

 

 

 

Naast EventArchitectuur zijn de fotografen Joke Robaard en Johannes Schwartz, kunstenaar Barbara Visser en grafisch ontwerper Maureen Mooren geselecteerd.

Samensteller Guus Beumer zegt in de Volkskrant dat er waarschijnlijk nog andere namen bijkomen. “We zijn het idee nog aan het ontwikkelen, wat en vooral hoe we de presentatie gaan maken”. De inzending krijgt als uitgangspunt de ‘Nederlandse infrastructuur voor beeldende kunst’ en dat de vorm die van een opera moet krijgen.

De inzending moet volgens hem geen gewone tentoonstelling worden. Beumer wil meerdere Nederlandse kunstfondsen aan de inzending binden. Hij zegt in hetzelfde interview “Waarom laten we niet iemand een libretto schrijven op kosten van het Fonds Podiumkunsten? Hij wil ook aandacht besteden aan de amateurkunstenaar, het publiek, het onderwijs, kortom de hele culturele infrastructuur waar Nederland goed in is, en die nu zo onder druk staat’.

Om dat allemaal te realiseren heeft hij voor de vorm van een opera gekozen. “Het is een vorm waarin je meerdere disciplines bijeen kan brengen. Het is bovendien aardig dat de opera in Venetië is ontstaan.”

Bron: de Volkskrant

 

Reageer op dit artikel