nieuws

Winnaars Daylight Award 2010

Geen categorie

In de categorie Woningbouw is Al-Light in Haarlem de winnaar geworden van de Daylight Award 2010. Dit project van Border Architecture, toont met de plaatsing van strategisch geplaatste lichtkokers dat daglicht tot diep in de woning kan doordringen. Architect Henri Borduin heeft ondanks een beperkte beschikbaarheid aan ruimte een optimale daglichttoetreding weten te realiseren.

Winnaars Daylight Award 2010

 

 

Utiliteitsbouw

In de categorie Utiliteitsbouw gaat de Daylight Award naar FPC De Oostvaarderkliniek in Almere, van Studio M10. Architect Martien Jansen heeft daglicht door het gehele gebouw bewust en effectief toegepast. Niet alleen voor de oriëntatie, het uitzicht en als dynamische verlichtingsbron, ook ten behoeve van de sociale veiligheid en het psychisch welbevinden van patiënten.

Daylight Award

De Daylight Award is een tweejaarlijkse kwaliteitsprijs voor projecten waarin een optimum is bereikt tussen daglichttoetreding, de toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp

Reageer op dit artikel