nieuws

West 8 wint International Urban Landscape Gold Award

Geen categorie

West 8 urban design & landscape architecture heeft de International Urban Landscape Award (IULA) Gold Award gewonnen. Het bureau kreeg de prijs voor ‘Neues Wohnen in Hamburg-Jenfeld’, een ecologische wijk voor wonen en werken in Hamburg (D).

West 8 wint International Urban Landscape Gold Award

 

 

 

 

 

In het ontwerp wordt gebruik gemaakt van energiezuinige bouwstandaarden en milieuvriendelijke elementen, zoals eco-gas, zonnepanelen en hergebruik van afvalwater. Uiteindelijk zal de wijk in grote mate zijn zelfvoorzienend in energie.

 west 8 hamburg jenfeld

Het bureau heeft het masterplan ontworpen en de landschappelijke strategie opgesteld, alsmede de architectonische richtlijnen voor de duurzame realisatie van het gebied. Drie ontwerpprincipes keren hierin steeds terug: gedeeltelijk particulier opdrachtgeversschap, een individuele uitstraling en aandacht voor sociale en ecologische duurzaamheid.

west 8 hamburg jenfeld

De wijk is ontworpen in opdracht van de gemeente Hamburg Bezirk Wandsbek, Bundesanstalt für Immobilienaufgaben en BSU. De prijs wordt gesponsord door het bedrijf Eurohypo. De doelstelling was dit jaar om de meest innovatieve stedelijke architectuurconcepten en –projecten te vinden in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het ging om stedelijke ontwerpen en creatieve concepten die oplossingen bieden voor sociale en economische integratie binnen steden en regio’s en projecten die nadruk leggen op energiezuinige bouwstandaarden en verantwoord omgaan met energie.

west 8 hamburg jenfeld

Reageer op dit artikel