nieuws

Vroeg werk Jo Crepain beschermd

Geen categorie

Het vroege werk van de in 2008 onverwacht overleden Vlaamse architect Jo Crepain zal worden beschermd. Dat maakte Geert Bourgeois, de Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed deze week bekend. Het betreft vijf gebouwen uit de beginperiode van architect die illustratief zijn voor de ontwikkelingen binnen de woningbouw van de jaren zeventig in Vlaanderen.

Vroeg werk Jo Crepain beschermd

Jo Crepain (1950-2008) wordt beschouwd als één van de belangrijkste architecten van België van de laatste tijd. Naast het bakstenen appartementsgebouw in Kapellen uit 1981 worden in totaal vier woningen beschermd, waaronder de woning met kapperszaak aan de Hoevensebaan, Crepain’s eerste project dat hij als student ontwierp en dat in de jaren zeventig talloze malen in de prijzen viel. In al deze projecten experimenteerde Crepain met een nieuwe architectuurtaal die zijn latere werk sterk heeft beïnvloed.

Woning Wim Roels, doorsnede
woning Wim Roels doorsnede

Reageer op dit artikel