nieuws

UR Architects ontwerpt sporthal het Kiel, Antwerpen

Geen categorie

In 2012 beschikt het Kiel in Antwerpen over een nieuwe buurtsporthal naar een ontwerp van UR Architects. Nikolaas Vande Keere en Regis Verplaetse ontwierpen in opdracht van de stad Antwerpen een gebouw dat communiceert naar alle zijden.

UR Architects ontwerpt sporthal het Kiel, Antwerpen

 

 

 

De conventionele sporthaltypologie wordt binnenstebuiten gedraaid: sportzaal, danszaal en uitleendienst liggen aan de buitenzijde, centraal verbonden door een T-vormige dienstenzone. De in het ontwerp toegepaste polycarbonaatplaten zorgen voor daglicht, voor een sfeervol schimmenspel in de avonduren en voor een laag energieverbruik.

 UR Architects ontwerpt sporthal het Kiel, Antwerpen

Renaat Braem

De architectuur van de toekomstige sporthal sluit aan bij het modernisme van de naburige gebouwen. Het dak wordt uitgevoerd als vijfde gevel waardoor het harmonieert met omliggende hoogbouw ontworpen door Renaat Braem. De buurtsporthal wordt opgelijnd met de bestaande sporthal langs de E. Vloorsstraat. De bestaande parking wordt verlegd, waardoor ruimte ontstaat voor meerdere sporterreinen.

Met de bouw in een bedrag gemoeid van 2 586 000 euro.

ur architects sporthal de kiel antwerpen

 

Reageer op dit artikel