nieuws

UN Studio levert Mahler 4 op

Geen categorie

Afgelopen maand is het kantoorgebouw UN Studio op de Amsterdamse Zuidas opgeleverd. Het gebouw heeft een voetafdruk van 40 bij 40 meter, is 85 meter hoog, telt 22 verdiepingen en heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 24.500 m2, inclusief de commerciële ruimte in de plint.

UN Studio levert Mahler 4 op

De kantoortoren is ontworpen door het Amsterdam architectenbureau UNStudio. Als antwoord op stedebouwkundige eisen en de wens naar een flexibel open kantoor zijn in het gebouw grote vides aangebracht. De strategie is in veel kantoorgebouwen op de Zuidas gehanteerd, onder andere in Toyo Ito’s gebouw in Mahler 4.
De vides zorgen voor daglichttoetreding, uitzicht en sociale ontmoetingsplekken op de werkvloer. De manier waarop in het gebouw de werkomgeving en het binnenklimaat zijn georganiseerd is tot uitdrukking gebracht in de horizontale gelding van de gevel. Dit maakt UNStudio’s Mahler 4 tot een in wezen modern gebouw.
Het gebouw van UNStudio is het laatste project van Mahler 4 dat wordt opgeleverd. Mahler 4 heeft een oppervlak van in totaal 230.000 m2 aan kantoorruimte, winkels en woningen en beschikt over 1.800 parkeerplaatsen. Het gebouw is nog niet in gebruik. De ontwikkelaars, een consortium van G&S, ING en Fortis, zijn met een aantal partijen in onderhandeling over verhuur.

 UNStudio Mahler 4

Opdrachtgever Mahler 4 VOF – Fortis Vastgoed, GS Vastgoed, ING Vastgoed
Locatie Gustav Mahlerlaan, Zuidas, Amsterdam
Architect UNStudio
Ontwerpteam Ben van Berkel met Ger Gijzen, Gerard Loozekoot en Olaf Gipser, Albert Gnodde, Alicia Velazquez, Andrew Benn, Arjan van der Bliek, Barry Munster, Christian Veddeler, Evert Klinkenberg, Fabian Hernandez, Marcus Berger, Pablo Rica, Satoshi Matsuoka, Thomas Bryans en Tina Bayerl
Constructie Arup, Amsterdam
Engineering Van Rossum, Amsterdam
Klimaatconcept Transsolar, Stuttgart
Installaties Techniplan, RotterdamProgram: offices
Vloeroppervlakte 24.500 m²
Inhoud 105.000 m³

Reageer op dit artikel