nieuws

SAIC-GM Paviljoen wint Expo 2010 Architectural Award

Geen categorie

Het SAIC-GM Paviljoen (een ontwerp van Rong Wujie) voor de World Expo 2010 in Sjanghai heeft onlangs de Most Excellent Public Building Prize ontvangen van de Architectural Society of Shanghai.

SAIC-GM Paviljoen wint Expo 2010 Architectural Award

 

 

 

Het paviljoen ligt in het Puxi Expo Park en beslaat een oppervlakte van 6.000 m2. Het ontwerp is gebaseerd op ronddraaiende en op- en neergaande bewegingen en verbeeldt de weg naar de toekomst.

Constructie

De structuur en de buitenmuur van het paviljoen zijn klaar. Met de constructie van de tentoonstellingsruimte en het showgedeelte is een aanvang gemaakt. Het paviljoen zal naar verwachting in april in gebruik worden genomen, waarna de officiële opening voor het publiek op 1 mei zal plaatsvinden tijdens de start van de Expo 2010.

Blik in de toekomst

Met het thema ‘Drive to 2030’ neemt het SAIC-GM Paviljoen bezoekers mee op een reis in de toekomst. Via geavanceerde, technologische oplossingen op het gebied van elektrificatie, automatische besturing en verbindingsmogelijkheden zullen de bezoekers van het paviljoen een wereld ervaren die vrij is van aardolie, emissies, files, ongelukken en met meer plezier en stijl. Bezoekers zullen ook een volledige reeks van toekomstige auto’s zien en kennismaken met de technologie waarmee SAIC en GM hun visie werkelijkheid willen laten worden.

Creation Award

De tweejaarlijkse Architecture Creation Award is één van de hoogste onderscheidingen voor buitengewone prestaties op het gebied van architectuur in Sjanghai. Het Paviljoen werd verkozen uit 212 inzendingen, nadat deze vijf maanden lang intensief werden beoordeeld. Doorslaggevende criteria waren het unieke designconcept, het ingewikkelde constructieproces en de mens- en milieuvriendelijke faciliteiten.

Rong Wujie

Rong Wujie werkt bij het UD Architectural Design Institute Shanghai Xian Dai Architectural Design (Group) Co., Ltd.

Reageer op dit artikel