nieuws

KCAP’s ontwerp voor Kooiplein Leiden vastgesteld

Geen categorie

Het door KCAP Architects en Planners ontworpen stedebouwkundig plan voor de herstructurering van het Kooiplein in Leiden is door de Gemeente Leiden vastgesteld. Het project wordt in opdracht van Proper-Stok en corporatie De Sleutels en in samenwerking met de Gemeente Leiden gerealiseerd. De start van de bouw wordt verwacht in het voorjaar van 2011.

KCAP’s ontwerp voor Kooiplein Leiden vastgesteld

 

Het gebied vormt het toekomstige hart van Leiden Noord, met een wijkcentrum rondom een plein aan het water en een groene parkzone die de wijken ten noorden en zuiden van een belangrijke hoofdontsluiting verbindt.

 KCAP’s ontwerp voor Kooiplein Leiden vastgesteld

Diversiteit

Naast de herstructurering van het verkeersknooppunt omvat het plan de bouw van 851 parkeerplaatsen, 5.300 m2 commerciële voorzieningen, een brede school met bibliotheek en 4.400 m2 voorzieningen waarvan 2.000 m2 voor maatschappelijk gebruik. Daarbij worden 432 woningen gerealiseerd met een diversiteit aan woonmilieus en types.

 KCAP’s ontwerp voor Kooiplein Leiden vastgesteld

Reageer op dit artikel