nieuws

Isolatiefabrikanten scoren het hoogst bij architecten

Geen categorie

Architecten waren in 2009 het meest tevreden met de merken Rockwool, Kingspan Insulation en Ecotherm, allen fabrikant van isolatiemateriaal. Aannemers daarentegen waren verreweg het meest tevreden met VELUX (daglichttoepassingen voor het dak). De andere fabrikanten in de top 5 volgen op ruime afstand.

Isolatiefabrikanten scoren het hoogst bij architecten

 

 

Dit alles blijkt uit de BouwKennis Marketing Score Card Klanttevredenheid B&U, dat in 2009 voor het vijfde achtereenvolgende jaar is gehouden. Het jaarlijks terugkerende klanttevredenheidsonderzoek voor de bouwsector, uitgevoerd door USP Marketing Consultancy in opdracht van BouwKennis, is gehouden onder 392 architecten en 495 aannemers B&U.

VELUX met stip op nummer één onder aannemers

Aannemers zijn verreweg het meest tevreden met VELUX (daglichttoepassingen voor het dak). Deze productgroep is dit jaar voor het eerst in het onderzoek opgenomen. Andere merken volgen op ruime afstand. De verschillen tussen deze merken zijn zeer klein. Monier (dakpannen) komt op de tweede plaats, gevolgd door Novoferm (bedrijfsdeuren). Opstalan staat op de vierde plaats en komt dus zowel onder architecten als aannemers in de top vijf voor. Hekkensluiter in de top vijf is Unilin, aanbieder van dakelementen.

grafiek isolatieonderzoek

Jongeneel hoogst scorende handelaar

Onder aannemers is ook de tevredenheid met hout-, bouw- en plaatmaterialenhandelaren onderzocht. Hieruit blijkt dat aannemers het meest tevreden zijn met Jongeneel, gevolgd door Imabo en Stiho. Onder architecten is de tevredenheid met hout-, bouw- en plaatmaterialenhandelaren niet onderzocht, omdat zij slechts zijdelings met de handel te maken hebben en hierdoor dikwijls geen beoordeling kunnen geven.

Reageer op dit artikel