nieuws

In memoriam: Onno Greiner

Geen categorie

Onno Greiner is afgelopen dinsdag op 85-jarige leeftijd overleden. Greiner maakte ontwerpen voor woningen, kantoren en gebouwen voor de gezondheidszorg maar verwierf vooral bekendheid om zijn ontwerpen voor theaters.

In memoriam: Onno Greiner

 

 

 

Greiner maakte ontwerpen van binnen naar buiten. Dit vergde veel overleg met opdrachtgevers en gebruikers waarna hij zocht naar de beste oplossing voor het programma. Ondanks de vele gebouwen die hij maakte zijn het toch vooral de theaters waarop hij in de loop van carriere een eigen visie ontwikkelde. Voorbeelden hiervan zijn De Tamboer in Hoogeveen, de Leidse Schouwburg en de Nieuwe Flint in Amsterfoort. In deze theaters paste Greiner zijn ‘eivormige’ theaterzaal toe, waaraan hij de voorkeur gaf boven de vaak gevraagde opzet waarbij de nadruk ligt op goede zichtlijnen, veel beenruimte en comfortabele stoelen.

Begin deze eeuw ontwierp hij in samenwerking met zijn compagnons in Greiner Van Goor Huijten architecten de zalen van theater De Spiegel in Zwolle en het Carré in Amsterdam.

Bron: de Volkskrant

Reageer op dit artikel