nieuws

Alice Mulders wint Satelliet Design Challenge 2010

Geen categorie

Vorige week is voor de zesde keer de Satelliet Design Challenge uitgereikt. Winnaar is Alice Mulders met ‘Spygames’.

Alice Mulders wint Satelliet Design Challenge 2010

 

 

 

 

 

In het winnende concept, Spygames staan spiegels, zichtlijnen, spionage en oogcontact centraal. Het is een variatie op de brasseriespiegel, de spiegel achter de bank. Het kijken en bekeken worden maakt het volgens de jury tot een spannend en sexy concept. Het ontwerp kent in het volume en kan voor alle ruimtes worden gebruikt. Alice Mulders studeert Ruimtelijk Ontwerp aan de AKV St. Joost te Breda.

Tweede prijs voor uitbundig onthaal

Het ontwerp ‘U | BAR’ van Joop Bource is onderscheiden met een tweede prijs. In ‘U | BAR’, waarin de gast op speelse wijze achter in de zaak gebracht wordt, draait het allemaal om een uitbundig onthaal. Er is goed nagedacht over entreebeleving; de gast is onderdeel van entertainment. Bovendien is het erg lastig om mensen achter in een horecazaak te krijgen en daar speelt ‘U | BAR’ mooi op in. Joop Bource studeert Ruimtelijk Ontwerp aan de AKV St. Joost.

Derde prijs voor interactief meubel

Desmond Ninaber van Eijben is derde geworden met zijn concept ‘BARRIèRE’, ‘een meubel dat de menselijke interactie vergroot’ in een grote ruimte waar veel mensen zijn.

 Satelliet Design Challenge 2010

Satelliet Design Challenge

Voor het zesde achtereenvolgende jaar biedt de ontwerpwedstrijd studenten en net afgestudeerden van designgerelateerde opleidingen de kans om zich te presenteren aan vakmensen in de horeca en interieurarchitectuur. Vanaf 1 april 2010 is de inschrijving weer geopend.

Ware grootte

Tijdens Venuez Hospitality Style Event op 13 en 14 april 2010 wordt het winnende concept nagebouwd op ware grootte in de Cruise Terminal Rotterdam. Tot die tijd kunnen de ontwikkelingen worden gevolgd op de website.

www.satelliet.net
www.satellietdesignchallenge.nl

Reageer op dit artikel