nieuws

40 studenten verbeteren Sao Paulo

Geen categorie

Veertig architectuurstudenten buigen zich van 16 t/m 24 juli over de invulling en verbetering van openbare sportruimten onder verkeersviaducten in São Paulo. Ze doen dit ter plaatse, tijdens een achtdaagse Visiting School, georganiseerd door het NAi, de Architectural Association School of Architecture London en het Braziliaanse architectenbureau SUBdV.

40 studenten verbeteren Sao Paulo

 

Brazilië kent een sterke economische groei én staat aan de vooravond van twee evenementen die enorme architectuur-opgaves met zich meebrengen: het wereldkampioenschap voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. Aan de deelnemers van de Visiting School wordt gevraagd verouderde, desolate openbare gebieden nieuw leven in te blazen.

De Visiting School vindt plaats van 16 t/m 24 juli in de Escola São Paulo en op locatie in de openbare ruimte van de stad. De Nederlandse architecten die op uitnodiging van het NAi naar Brazilië komen zijn: Charles Bessard (Powerhouse Company), Cesare Peeren (2012 Architecten), Tim Aarsen (Studio Marco Vermeulen), Jan Konings, Zineb Segrouchni (OKRA), Mark Koehler (Mark Koehler) en Marc Ryan (West8).

Meer Debates on Tour in Brazilië

In dezelfde periode organiseert het NAi nóg twee workshop-sessies en één debat in São Paulo en Rio de Janeiro. In deze workshops, die worden georganiseerd in samenwerking met Studio X Lab São Paulo en Studio X Rio de Janeiro, wordt gekeken naar het probleem van massa-overstromingen en landverschuivingen. De reeks eindigt in Rio de Janeiro met een debat over de toekomst van de stad Rio de Janeiro op 30 juli in samenwerking met Universiteit Federal Rural.

Studenten die willen deelnemen kunnen zich inschrijven via http://www.aaschool.ac.uk.

Reageer op dit artikel