nieuws

Centraal Museum koopt nieuwe collectie Droog

Geen categorie

Het Utrechtse Centraal Museum heeft op de Salone del Mobile in Milaan alle stukken uit de nieuwste collectie van Droog Design gekocht. De negentien verschillende werken zijn gemaakt van objecten uit inboedels van failliete Nederlandse bedrijven, zo meldde het museum maandag.

Centraal Museum koopt nieuwe collectie Droog

 

 

De Nederlandse designgroep werd bekend door hun Dutch design, ontwerpen waarin eenvoud en humor zijn gecombineerd. Elk jaar presenteren ze hun nieuwe collectie in Milaan. Dit jaar kozen ze ervoor om met producten te werken die zonder hun belangstelling zouden zijn vernietigd.

Luciferdoosjes

De nieuwste collectie Saved by Droog bestaat uit onder andere luciferdoosjes, felgekleurde hesjes en hondenmanden. Het Parijse Maison Martin Margiela bewerkte bijvoorbeeld een serie koffiekopjes.

 

De stukken zijn vanaf eind dit jaar in het Utrechtse museum te zien.

Reageer op dit artikel