nieuws

Restauratie Rietveld-paviljoen

Geen categorie

De Rijksgebouwendienst heeft een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend voor de restauratie van het Rietveld-paviljoen in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

De Rijksgebouwendienst besloot het paviljoen te restaureren nadat uit onderzoeken naar voren is gekomen dat het paviljoen niet meer met regulier onderhoud is te onderhouden. De onderzoeken hadden betrekking op architectuur, bouwtechniek, -historie, materiaalkunde en constructie. 

Het paviljoen wordt omzichtig gedemonteerd en, op basis van de bouwtekeningen uit 1965, opnieuw worden opgebouwd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hedendaagse materialen met de uitstraling/textuur van de materialen die Rietveld oorspronkelijk heeft gebruikt. Zoveel mogelijk zullen bestaande bouwmaterialen worden hergebruikt. Waar geen alternatief in hedendaagse materialen mogelijk is wordt een replica gemaakt van het origineel. De uitvoeringswerkzaamheden beginnen in het eerste kwartaal van 2010, de oplevering staat gepland in het tweede/derde kwartaal van 2010.

Reageer op dit artikel