nieuws

Oplevering – Chique lounge voor datacenter

Geen categorie

Voor haar eerste datacentrum in Amsterdam wilde het bedrijf Equinix een opvallend interieur waarmee het zich kan positioneren in het topsegment van de datacentra en -beveiliging. Het bureau X kwadraat uit Enschede werd gevraagd de zogenoemde Customers Area, de ontvangst- en de kantoorruimtes in te richten.

Equinix Europa Kwadraat-1 .jpg    Equinix Europa-2.jpg

Het datacentrum bestaat uit grote zalen met lange rijen serverkasten. Hiertussen, centraal in het gebouw, ligt de Customers Area. Hier bevinden zich kantoren, werkplekken, vergaderzalen en een bijzondere kantine die voor en door klanten zijn te gebruiken. Deze ruimte bevindt zich in het zwaar beveiligde gedeelte van het pand en daardoor valt er geen daglicht binnen. De architecten besloten er een donkere en chique ruimte van te maken en de ruimte te voorzien van bijzondere verlichting. Alle vertrekken verlopen langzaam van kleur en bij het betreden van een ruimte schakelt automatisch het witte licht aan. Na het verlaten van de ruimte gaat deze weer over in de sequentie van het kleurverloop. 

Equinix Europa-3.jpg    Equinix Europa-4.jpg

Blikvanger is de rode, ronde kantine, oftewel de ‘Silo’. Een dergelijk rood object is ook in andere datacentra van Equinix terug te vinden en werkt daardoor als oriëntatiepunt. Hier krijgt de Silo, met een diameter van 7,5 meter en een hoogte van 6,5 meter, een zeer opvallende plaats. Aan de binnenkant heeft de interieurarchitect een luxe lounge ingericht, compleet met grote bank, een dressoir met lcd-scherm en gameconsoles. De binnenwand is geheel gestoffeerd. 

www.xkwadraat.nl

Equinix Europa-5.jpg    Equinix Europa-6.jpg

Reageer op dit artikel