nieuws

Kansen voor woningbouw naast A12 bij Utrecht

Geen categorie

Rond de A12 bij Utrecht zouden in de toekomst duizenden nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. Dat staat in het plan A12 Centraal dat dinsdag naar buiten is gebracht. Het plan is opgesteld door de gemeentes Utrecht, Nieuwegein en Houten, Bestuur Regio Utrecht (BRU) en de provincie Utrecht.

Volgens de plannenmakers kan de A12-zone tussen de knooppunten Oudenrijn en Lunetten bij Utrecht zich de komende decennia ontwikkelen tot een nieuw stedelijk gebied. Er zouden tussen tien- en twintigduizend woningen kunnen verrijzen.

De planvorming bevindt zich nog in een beginstadium. De betrokken partijen hebben de ambitie de woningen te realiseren, maar hun plannen moeten nog worden getoetst op haalbaarheid. Daarna wordt eventueel een gebiedsontwikkelingsplan opgesteld en heeft er overleg plaats met bedrijven, natuur- en milieuorganisaties en bewonersorganisaties in het gebied.

Als alle plannen doorgaan, kan de A12-zone in 2040 gerealiseerd zijn.

Reageer op dit artikel