nieuws

Hogeschool Utrecht bereikt hoogste punt

Geen categorie

De nieuwbouw van de Hogeschool Utrecht (HU) nabij het Eemkwartier heeft zijn hoogste punt bereikt. Het onderwijsgebouw van 18.000 m2 bestaat uit negen verdiepingen onderscheidt zich door de glazen kubus die op 30 meter hoogte is aangebracht.

Het ontwerp van DP6 Architectuurstudio kenmerkt zich door de felrode kleur, het materiaal glas en de aanwezigheid van diverse atria. Het gebouw heeft een flexibele indeling, zodat het gemakkelijk is aan te passen aan onderwijsvernieuwingen. Onder het pand komt een parkeergarage voor 100 auto’s. De nieuwbouw wordt in september 2010 in gebruik genomen. Vanaf het gebouw kijkt men uit op het Centraal Station, het Stadhuis, de Onze Lieve Vrouwentoren en de Koppelpoort. Naast het gebouw komt het Eemplein, een nieuw cultureel en recreatief centrum.

Reageer op dit artikel