nieuws

De Nieuwe Lading interieurarchitecten

Geen categorie

Aorta in Utrecht laat de jongste generatie interieurarchitecten uit de regio Utrecht aan het woord in de expositie De Nieuwe Lading.

Onder begeleiding van curator Odette Ex van Ex Interiors gingen de deelnemers de uitdaging aan om een statement te maken over het interieurontwerpvak. Duurzaamheid is hierbij een achterliggende gedachte. Ex heeft op basis van hun portfolio de volgende ontwerpers geselecteerd om deel te nemen aan de tentoonstelling: Heynen + Rubel Interior Architecture and Objects, OOK Architecten en Tanya van Leeuwen Interieurarchitectuur. De expositie is bij Aorta te zien tot en met 31 oktober, de toegang is gratis.

Debat over rol interieurarchitect
Hoe komt het dat veel mensen geen duidelijk beeld hebben van interieurarchitectuur? Moet de opleiding anders ingericht worden om de kwaliteit van de ontwerpers in de toekomst hoog te houden? En welke positie neemt de interieurarchitect in ten opzichte van de architect en de opdrachtgever? 

Aorta organiseert op 7 oktober in Tumult een debat over de rol van de interieurarchitect en de veranderingen in het vakgebied. Robert Thiemann, hoofdredacteur van FRAME magazine, leidt het debat tussen Hans Maréchal, M+R interieurarchitecten, Hermann Kossmann, Kossmann de Jong, Arlette Kerkhof, hoofd masteropleiding interieurarchitectuur en Diane de Kruijf, zelfstandig   projectmanager en huisvestingsadviseur. 

Op de eerste rij zitten Wim Marseille, studieleider Interior Design aan de HKU, Odette Ex en de deelnemers aan de tentoonstelling. Het debat start om 19:30 uur, de toegang bedraagt € 7,50. Reserveren kan via tours@aorta.nu.  

Interieurroute Utrecht
Wat is interieurarchitectuur precies en hoe ziet een interieur dat speciaal ontworpen is door een interieurarchitect er eigenlijk uit? Tijdens de interieurroute zorgen de Utrechtse interieurbureaus voor de antwoorden. Op deze dag is het mogelijk om enkele gerealiseerde projecten te bezoeken en om een kijkje te nemen in de praktijk van de interieurarchitect. Deelnemende bureaus: Annekoos Littel interieurarchitecten, Bleeker Concepts Architecture and Design, Ex Interiors, Strand NL architectuur en interieur, Studio Remy Meijers interieurarchitectuur en Workshop of Wonders.

De interieurroute vindt plaats op zaterdag 3 oktober tussen 13 en 17 uur in Utrecht, Woerden en Nieuwegein. De toegang is gratis. Kijk voor de routekaart op www.aorta.nu

Reageer op dit artikel