nieuws

Big wint prijsvraag in Shenzhen, China

Geen categorie

Architectenbureau Big mag zich samen met Arup en Transsolar winnaar noemen van de internationale competitie uitgeschreven door Shenzhen Energy Company voor het ontwerp van hun hoofdkantoor, het International Energy Mansion.

BIG Shenzen-opening.jpg

De opdracht van de prijsvraag was het ontwerpen van een duurzaam en efficiënt hoofdkantoor voor het energiebedrijf in Shenzhen. Gelegen in het centrum van de stad moest het kantoor aansluiting zoeken met de stedelijke omgeving en bovendien bestand zijn tegen het tropische klimaat met warme vochtige zomers.   

BIG Shenhzen-2.jpg    BIG Shenhzen-3.jpg

Big stelt een 96.000 vierkante meter groot en tweehonderd meter hoog gebouw voor, een nieuw landmark in de zakenwijk van Shenzhen, met een duurzame gevel zowel actief als passief het energieverbruik van het gebouw vermindert. De gevelhuid is geplooid op een wijze die doet denken aan origami, daardoor ontstaan open en gesloten delen. De open delen garanderen een uitzicht over de omgeving, terwijl de gesloten delen het felle zonlicht buiten houden. Geïntegreerde thermische zonnepanelen zorgen voor een goed binnenklimaat. Deze combinatie reduceert het energieverbruik met meer dan zestig procent. 

Big Shenzhen-1.jpg

Big architecten hoopt met het Shenzhen Energy Mansion een nieuwe generatie kantoorgebouwen te ontwikkelen die gebruik maken van natuurlijke elementen om een maximum aan comfort te realiseren.

www.big.dk

BIG Shenzhen-tek-gro.jpg 

Reageer op dit artikel