nieuws

Hotelinterieur vol glaskunst

Geen categorie

Het Zweedse glasdesignmerk Kosta Boda heeft in haar thuisland een glaskunst-hotel geopend. Het Kosta Boda Art Hotel staat middenin de zogenaamde Kingdom of Crystal, oftewel het regionale glasdistrict. Hoogtepunten in het interieur zijn het kristallen zwembad met een wisselende expositie in de bodem, en de glazen bar.

Kosta Boda-1.jpg

Het Kosta Boda Art Hotel bevat honderd ton glas en herbergt naast 104 suites ook een spa, een restaurant en een conferentiecentrum, alle ontworpen en gedecoreerd door de Kosta Boda glaskunstenaars. De designers drukken allemaal hun eigen artistieke stempel op de verblijven. De ontwerpen van Åsa Jungnelius, enorme lippenstiften en nagellakflessen, versieren de spa en tonen het luxe imago van schoonheid en uiterlijke verzorging.

Kosta Boda-2.jpg    Kosta Boda-3.jpg

Het door Kjell Engman ontworpen zwembad, met glanzende, blauw kristallen tegels en een wisselende glasexpositie in de bodem, vormt het centrum van de spa. Duikbrillen zijn te huur om de expositie van dichtbij te bekijken. Ook de bar is ontworpen door Kjell Engman: met een glazen wand van 95 meter, tafels en stoelen van glas en lampen als kristallen ijspegels, schittert de bar overdag en ’s nachts. Op verschillende plekken in de bar is ruimte voor concerten, optredens en whisky- en wijnproeverijen. 

Kosta Boda-5.jpg    Kosta Boda-6.jpg

Verantwoordelijk voor het restaurant is Bengt Sjöström, restaurateur van het bekende restaurant Linnea in Gothenburg. Het restaurant is gedecoreerd door Ulrica Hydman-Vallien en biedt ongewoon entertainment in de vorm van glasblazers die op een podium midden in het restaurant hun vaardigheden demonstreren. Ook organiseert het restaurant heuse glasproeverijen. Bij deze proeverijen ervaren gasten de invloed van glas – de keus van het formaat, de vorm en de dikte – op de smaakbeleving.

www.kostabodaarthotel.se

Kosta Boda-4.jpg

Reageer op dit artikel