nieuws

Akkoord bouw station Arnhem

Geen categorie

Arnhem heeft met de bouwbedrijven BAM en Ballast Nedam een overeenkomst bereikt over de voltooiing van de eerste fase van het nieuwe stationsgebouw. Dat is bekend gemaakt in een gezamenlijke verklaring van de gemeente Arnhem, het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de NS en ProRail.

Akkoord bouw station Arnhem

De partijen hadden lange tijd grote moeite een aannemer te vinden, onder meer omdat het project van UN Studio duurder uitpakte dan was begroot. Als gevolg daarvan is het Arnhemse station en omgeving al jarenlang een bouwput, tot ergernis van bewoners en reizigers.

Begin oktober wordt een begin gemaakt met de afbouw en de inrichting van de perrontunnel. Begin 2011 gaan de perrontunnel en de fietsenstalling open en kan het tijdelijke station worden gesloten. Vervolgens wordt de hal van de OV-Terminal op de fietsenstalling gebouwd. Over de uiteindelijke bouwkosten wilde de woordvoerder van de combinatie geen mededelingen doen. ‘Afhankelijk van het rond krijgen van de financiering beginnen we in 2011 met de bouw van de OV-Terminal. Over de financiering hiervan zijn de gemeente en het Rijk nog in overleg.’ 

Beelden: UN Studio

Reageer op dit artikel