nieuws

Project – CiBoGa-terrein in Groningen krijgt tijdelijke microstad

Geen categorie

Nu de ontwikkelingen van het CiBoGa-terrein stagneren, zoekt de gemeente Groningen naar alternatieven voor het braakliggende terrein. Amber Architectures geeft hier met haar ontwerp ‘EbbingHerberg’ invulling aan.

ebbingherberg1.jpg    ebbingherberg2.jpg

Samen met Jarino-flexibele bouwsystemen presenteerde het bureau tijdens de Matching Open Lab bijeenkomst een verplaatsbaar overdekt plein. In combinatie met horeca, hotel, kantoorruimte en kinderopvang maakt dit van het Ebbinekwartier een levendig en creatief stadsdeel.

ebbingherberg3.jpg

EbbingHerberg is een open pleingebouw, bestaande uit gestapelde en geschakelde woon- en werkvolumes. Het bouwsysteem is ontwikkeld door Amber Architectures en de producent Jarino-flexibele bouwsystemen. De zogenoemde CubeColony is opgebouwd uit milieubesparende materialen. Het is demontabel en recyclebaar. Bovendien maakt het totale stelsel gebruik van groene energie. 

ebbingherberg4.jpg
afbeeldingen: Amber Architectures

Het project van Amber en Jarino is positief ontvangen. De komende tijd worden de plannen door architect, producent en lokale gebruikers/organisaties verder uitgewerkt. Nog deze zomer wordt er een bouwplan gepresenteerd. Het is de bedoeling dat de tijdelijke microstad in de loop van 2010 realiteit wordt.

www.amber-architectures.com
www.jarino.nl
www.cubecolony.nl

Reageer op dit artikel