nieuws

Peter Wilson krijgt Australische onderscheiding

Geen categorie

Peter Wilson van architectenbureau Bolles+Wilson uit Munster is in Melbourne, Australië onderscheiden met de President’s Prize. Dit is een onderscheiding van de Victoriaanse afdeling van het Australian Institute of Architects.

Wilson krijgt de prijs voor zijn oeuvre, zijn inzet voor de architectonische cultuur en voor het architectuuronderwijs. De voorzitter van het Instituut, Karl Fender, noemde in zijn aankondiging tijdens de prijsuitreiking dat “Peter misschien meer dan andere architecten buiten Australië, een voorbeeldige internationale ambassadeur is geweest voor Melbourne en Australië.”

Wilson is in Nederland bekend van onder andere het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en van het Brink Centrum in Hengelo.

www.bolles-wilson.com

Van bandstad naar plattelandsnetwerk. De moeizame emancipatie van de regio Twente. Miracle Planet, Enschede; Stationsplein Hengelo (Juurlink & Geluk); De Brink, Hengelo (Bolles + Wilson); Grote Markt, Hengelo (Juurling & Geluk); Brandweerkazerne, Hengelo (Radbout Seckel).; door Tilman, Harm; gepubliceerd: 01 november 2001 in de Architect nr. 11

Reageer op dit artikel