nieuws

Personalia – Architectuurfotograaf Julius Shulman overleden

Geen categorie

Julius Shulman, de fotograaf van de gouden tijd in de architectuur van Los Angeles, is afgelopen woensdag op 98 jarige leeftijd in zijn thuisstad overleden.

Personalia – Architectuurfotograaf Julius Shulman overleden

Shulman verwierf wereldfaam met reportages die hij in de jaren vijftig en zestig maakte van het werk van Richard J. Neutra, Pierre Koenig, Craig Elwood, John Lautner en tal van andere moderne architecten. De beelden van Pierre Koenig’s Case Study House No. 22 (1960) in Los Angeles en Richard J. Neutra’s Kaufmann House (1947) in Palm Springs behoren tot de meest iconische architectuurfoto’s van de twintigste eeuw. 

Zijn foto’s zijn gepubliceerd in tijdschriften als Life, House & Garden en Good Housekeeping en later in architectuurboeken. Ze schilderen een modern en comfortabel leven en droegen bij aan de verspreiding van deze leef- en woonstijl over de rest van Amerika en niet lang daarna over de gehele wereld. In de monografie Modernism Rediscovered (drie delen, uitgave Taschen) zijn meer dan 400 van zijn foto’s bijeengebracht.

Reageer op dit artikel