nieuws

Modern colosseum door cepezed

Geen categorie

Architectenbureau cepezed heeft plannen gemaakt voor een groot tijdelijk theater op het Haagse Malieveld. In 2018 hoopt Den Haag Culturele Hoofdstad van Europa te zijn en moet het bouwwerk een jaar lang fungeren als eyecatcher en publiekstrekker.

Het schetsontwerp is gemaakt in opdracht van het Atelier Den Haag Culturele Hoofdstad 2018, dat deze week in het rapport Recht op Cultuur! zijn plannen presenteerde. Cepezeds theater is een van de opmerkelijkste voorstellen in het plan. Het is opgezet als hedendaagse versie van het Colosseum in Rome, het bekendste voorbeeld van een Flavish amfitheater, en moet plek bieden aan 5.000 mensen. De constructie is opgebouwd uit stalen steigerwerk, dat aan de buitenkant is bespannen met een reproductie van M.C. Eschers Metamorfose. De binnenruimte is zowel geschikt voor voorstellingen en concerten als voor beurzen en exposities.

Atelier Den Haag Culturele Hoofdstad 2018 ziet de race om het predikaat Culturele Hoofdstad 2018 als kans om de cultuurparticipatie   van de Haagse bevolking te vergroten. Andere geïnteresseerde steden zijn Almere, Utrecht, Maastricht en Brabantstad (een combinatie van de vijf grote Brabantse steden). Pas in 2013 valt het besluit wie zich in 2018 Culturele Hoofdstad mag noemen.

Reageer op dit artikel