nieuws

Interieur – Poëzie van luchtigheid in de badkamer

Geen categorie

PuraVida is een nieuwe collectie van Duravit, ontworpen door Phoenix Design in samenwerking met Hansgrohe. Uitgangspunt was een switch te maken van een pure geometrische naar een zachtere vormgeving. “Alles wordt rijker, vrolijker en levendiger”, volgens Tom Schönherr van Phoenix Design.

PuraVida-1.jpg

Bij de vormgeving van het keramiek en de armaturen is geprobeerd beide uit één materiaal te laten ontstaan. Zo is de kraan bij de verbindingsplek met de wastafel puur en wit. De wastafel is van buiten zacht en subtiel van vorm en tegelijkertijd royaal en elegant. De bak is van binnen vlak en loopt in een zachte lijn naar binnen. De meeste lijnen zijn uitgesproken zacht, waardoor de producten lijken te zweven.

PuraVida-2.jpg

Gewichtloos karakter
De meubels onderstrepen dit effect: consoles, onderkasten en hoge kasten hebben zachte rondingen en zijn glanzend wit gelakt. De oppervlakken zijn naar keuze uit te voeren in diep rood of zwart, hoogglanzend wit, ebbenhout of aluminium. De meubelen hebben geen poten, maar ‘zweven’ vrij aan de wand. Gebogen komgrepen onderstrepen het gewichtloze karakter van de serie en zijn zo vormgegeven dat met één greep zowel de bovenste alsook het onderste element kan worden geopend. 

PuraVida-3.jpg

Licht als interieurelement
Verlichting is bij de inbouwbaden een speciaal inrichtingselement. Via een opening onder de rand van het bad, geeft een zachte witte led een fraai schijnsel. Als alternatief kan worden gekozen voor diep rood, zwart, ebbenhout of aluminium. Bij de vrijstaande baden ligt het accent op de vorm. 

www.duravit.nl

Reageer op dit artikel