nieuws

Zaha Hadid wint Cairo Expo City Competition

Geen categorie

Na een presentatie van het ontwerp aan de Egyptische premier Dr. Ahmed Nazif, werd Zaha Hadid uitgekozen als architect voor Cairo Expo City. Zij gaat samen met ingenieursbureau Buro Happold het ontwerp uitwerken.

Cairo Expo City_opening.jpg  

Het winnende ontwerp biedt Cairo een 450.000 vierkante meter groot complex met   tentoonstellingruimtes,   een zakenhotel en conferentieruimtes. Een kantorentoren en een winkelcentrum zijn tevens voorgesteld. Het complex is gelegen tussen het centrum van de stad en het vliegveld. 

Cairo Expo City-2.jpg    Cairo Expo City_5.jpg

Volgens Sherif Salem, CEO van de GOIEF (General Organization of International Exhibitions and Fairs) is het een   nationaal project voor Egypte. De bestaande tentoonstellingsruimtes in Cairo voldoen niet aan de vereisten van de internationale conferentie en expositie industrie. Met het ontwerp van Zaha Hadid zal Cairo meedoen in de wedloop van steden voor conferenties en beurzen. 

Cairo Expo City-1.jpg    

Reageer op dit artikel