nieuws

Week van het ontwerpen Kortrijk

Geen categorie

Werk van studenten uit meer dan 40 creatieve en/of technische ontwerpopleidingen uit de regio Kortrijk, plus dat van innovatieve bedrijven en diverse ontwerpbureaus, is vanaf 25 juni te zien op De week van het ontwerpen in Kortrijk.

Design Umbrosa van de jonge Belgische ontwerper Danny Venlet.

Alle tentoongestelde ontwerpen zijn dit jaar gerealiseerd op vraag van en in nauwe samenwerking met de industrie. Hiermee wil De week van het ontwerpen benadrukken dat het onderwijs vandaag, en vooral het technisch ontwerponderwijs, op eigentijdse wijze inspeelt op de vragen van de industrie. Creativiteit, innovatief ondernemerschap en design zijn enkele sleutelwoorden die onderwijs en ondernemingen met elkaar verbinden. De week van het ontwerpen wil een inspiratiebron zijn voor een nieuwe generatie ontwerpers en bedrijven, die een bijdrage willen leveren aan de toekomst van de regio Kortrijk als plek voor creatieve bedrijvigheid. 

Design Soft Seat van Roel Vandebeek

Deze nieuwe invalshoek vroeg om een nieuwe aanpak, daarom wordt de tentoonstelling opgebouwd op één locatie van 5000 m², de NMBS-loods in de Magdalenastraat. Op 25 en 26 juni is De week van het ontwerpen alleen toegankelijk is voor ondernemingen en professionals, die tijdens workshops, lezingen en presentaties kennis kunnen maken met de nieuwste trends en hun netwerk kunnen uitbreiden. Op 27 en 28 juni wordt de tentoonstelling geopend voor het grote publiek. 

www.weekvanhetontwerpen.be

Reageer op dit artikel