nieuws

Rotterdam: Red Apple

Geen categorie

De Red Apple van KCAP Architects and Planners is zaterdag 27 juni voor één dag te bezichtigen. Het gebouw op het Wijnhaveneiland, gelegen tussen het stadscentrum van Rotterdam en de Nieuwe Maas, heeft een woonfunctie, aangevuld met wat winkeltjes.

Het stedenbouwkundig plan voor het eiland, ook ontworpen door KCAP, gaat uit van transformatie van een naoorlogs, monofunctioneel kantoorgebied naar een nieuwe stadswijk met een mix van wonen, werken en voorzieningen.

De afgelopen jaren zijn hier geleidelijk gebouwen gerealiseerd, zonder dat eerst alles is afgebroken. De bedoeling is om zo een interessante stedelijke gelaagdheid te laten ontstaan van oud en nieuw en een mix van kantoren en woningen.

Elk nieuw gebouw moet voldoen aan een aantal regels over plinthoogte, maximale vloeroppervlakte en slankheid van de torens. Daarbij moeten opdrachtgevers aan elke vierkante meter grondoppervlak 22m3 vloeroppervlakte toevoegen. Dit alles is eindelijk gerealiseerd en nu voor één dag te bezichtigen.

 

Locatie: Wijnhaven 8, Rotterdam

Tijd: 10.00 – 17.00 uur

www.airfoundation.nl

Reageer op dit artikel