nieuws

Paviljoens door Zaha Hadid en UNStudio in Chicago

Geen categorie

Met de opening van twee tijdelijke paviljoens in Chicago’s Millennium Park, ontworpen door Zaha Hadid Architects en UNStudio, zou op 19 juni het Burnham Plan Centennial starten. Uiteindelijk bleek alleen het paviljoen door Ben van Berkel op tijd af te zijn.

Van Berkels tijdelijke constructie is bedoeld als een moderne machine om de stad mee te bekijken. Het zwevende dak wordt gekenmerkt door strategisch geplaatste gaten die de bezoeker een nieuw perspectief op Chicago’s skyline geven. ’s Avonds verandert de verlichte vloer van kleur met de beweging bezoekers door het paviljoen. 

     

     

     

foto’s UNStudio

Zaha Hadids paviljoen bestaat uit gekromde lijnen en wordt gekenmerkt door state-of-the-art textiel dat om een aluminium constructie is gewikkeld. Binnen kunnen bezoekers op een enorme video zien hoe Chicago in de tijd is veranderd en wat de visies voor de toekomst zijn. Dit tijdelijke gebouw wordt ter plekke zo gebouwd dat het publiek elk detail van het proces kan aanschouwen. Dit is de eerste keer dat de bouw van een ontwerp van Hadid publiekelijk zichtbaar is. 

Ontwerp Zaha Hadid Architects

De paviljoens zijn nog tot en met 31 oktober in het Millenium Park te bezoeken. 

www.unstudio.com 

www.zaha-hadid.com

Reageer op dit artikel