nieuws

Kubuswoningen Rotterdam worden Stayokay hostel

Geen categorie

Onlangs opende Stayokay de deuren van een nieuw hostel in de Kubuswoningen in Rotterdam. Voor de inrichting is het interieurconcept van ontwerper Edward van Vliet als uitgangspunt genomen. Studio Edward van Vliet verzorgde eerder de interieurs van de Stayokay-vestigingen in Den Burg, Maastricht en Amsterdam Zeeburg. Met de opening van het nieuwe hostel in Rotterdam viert Stayokay haar 80-jarig jubileum.

De Kubuswoningen, een belangrijke toeristische attractie van Rotterdam, zijn ontworpen door Piet Blom en gebouwd tussen 1982 en 1984. Stayokay zag hier een bijzondere verblijfservaring in, want elke kamer is anders. De lichtval is bijna nergens gelijk, ook de afmetingen en het uitzicht niet. De wanden wijken of komen naar je toe. Om het effect van de kubus te versterken, hangt er in de vide van het hoofdgebouw een extra kubus met de punt naar beneden. Vier loopbruggen en een lift doorsnijden deze kubus en verbinden de verdiepingen.

Edward van Vliet bracht in de publieke ruimtes van het nieuwe ‘city hostel’ rode en oranje kleuraccenten aan. In de sfeervolle en comfortabele kamers zijn warme natuurtinten en bijzondere materialen gebruikt. Alle 49 kamers, met totaal 245 bedden, zijn voorzien van een douche en een separaat toilet. Enkele kamers zijn voorzien van flexibele stapelbedden, die door een speciale constructie eenvoudig in een een- of tweepersoonsbed te veranderen zijn. Naast de 49 ruime kamers heeft Stayokay Rotterdam een restaurant, een bar en twee zalen voor vergaderingen en workshops. 

Het interieur van Stakokay Amsterdam.

www.stayokay.com/rotterdam

Reageer op dit artikel