nieuws

Golfen in ’s werelds grootste indoor centrum

Geen categorie

Binnenkort kan de golfsport ook onder een dak worden beoefend. In opdracht van Indoor Golf Project heeft Zwarts en Jansma architecten een complex ontworpen met oefenfaciliteiten die kunnen concurreren met die van een buitenbaan. De Indoor Golf Arena wordt gesitueerd in het midden van het land, de definitieve locatie en de startdatum zijn nog niet bekend.

Indoor Golf Arena wordt de grootste overdekte golfbaan van de wereld en omvat 14.000 vierkante meter oefenfaciliteiten, zoals in kunstgras uitgevoerde putting- en Chipping greens, bunkers en waterhazards, een driving range met hightech swinganalyse apparatuur, alles volgens ontwerp van Nicklaus Design. Bovendien bieden twintig simulatoren een keuze aan bestaande (inter)nationale golfcourses. Zwarts en Jansma heeft ook een uitgebreid scala aan faciliteiten in haar ontwerp opgenomen. Zo komen er een hotel, horeca, vergaderzalen, sky lounges en kantoren. 

De verwachting is dat de Indoor Golf Arena jaarlijks ongeveer 150.000 bezoekers mag verwelkomen. Niet alleen in Nederland is interesse voor deze unieke ontwikkeling. Oook vanuit het buitenland, zoals de Verenigde Arabische Emiraten, zijn enthousiaste reacties binnengekomen.

www.zwarts.jansma.nl

www.indoorgolfarena.eu

Afbeeldingen: Zwarts en Jansma

Reageer op dit artikel