nieuws

Dutch Design verlicht

Geen categorie

Het nieuwe Nederlandse merk Functionals presenteert de eerste, speciaal voor haar ontworpen producten Swivel en Bonsai.

Ambachtelijke productie en eenvoud in vormgeving kenmerken de ontwerpen van Dick Van Hoff. Toch zoekt hij niet naar perfectie, maar naar natuurlijke, ruige materialen waarmee hij visueel toegankelijke producten kan maken. De wandlamp Swivel die hij maakte voor Functionals is daar een goed voorbeeld van: het ontwerp heeft uitgesproken, heldere lijnen en is gemaakt van gepoedercoat staal. 

Functionals Swivel

Roderick Vos ontwierp de serie kandelaars Bonsai, speciaal bedoeld voor waxinelichten. Het product refereert in vorm aan de Aziatische kunst en cultuur waar Roderick Vos door wordt gefascineerd. Ook is de Bonsai gemaakt met dank aan de laatste westerse technieken: uit een plaat staal is de vorm met de laser gesneden en dan mechanisch gebogen tot een driedimensionale vorm. Door het staal te poedercoaten krijgt het de uitstraling van gedraaid ijzer. De Bonsai is er ook met een arm. 

Functianals Bonsai

Nieuw merk 

Functionals is opgericht door Ad en Simon van Esch, eigenaars van de Nederlandse meubelfabriek Van Esch, die met dit merk hun passie uitleven voor bijzondere producten waarin de visie van de ontwerper duidelijk zichtbaar is. 

Alle producten worden exclusief voor Functionals geproduceerd en uitsluitend via de website van het merk verkocht. De producten worden geproduceerd in kleine oplages en zijn dus niet in tientallen kleuren leverbaar, enkel in zwart en wit. 

www.functionals.eu

 

Reageer op dit artikel