nieuws

Doek valt voor Droog Design

Geen categorie

De oprichters van Droog Design, Gijs Bakker en Renny Ramakers, zijn na dertien jaar uit elkaar. Bakker is opgestapt bij het ontwerpplatform en heeft zich teruggetrokken als bestuurslid van de Stichting Droog Design. De reden voor deze breuk is geld.

85 Lamps voor Droog door Rody Graumans
Foto  Robaard/Theuwkens (Styling by Marjo Kranenborg, CMK)

In een uitgestuurd persbericht laat Bakker weten dat Ramakers een te commerciële koers vaart en dat de filosofie van Droog naar de achtergrond verdwijnt. Zo keurt hij de opening van een Droog-winkel in New York, het idee van Ramakers, af. Bakker is bang dat er uitsluitend grote, kostbare producten moeten worden ontwikkeld om het bedrijf rendabel te houden. 

Ramakers deelde hierop mee dat Bakker zonder haar medeweten akkoord ging met de opening van een Droog-winkel in Tokio. Daarbij zou hij nooit eerder hebben aangegeven moeite te hebben met de richting die Droog   op ging. 

Droog Design heeft de afgelopen jaren de aandacht weten te vestigen op het ontwerptalent in Nederland. Het label heeft een grote bijdrage geleverd aan het Dutch Design door het introduceren van inmiddels beroemde ontwerpers, als Hella Jongerius, Marcel Wanders, Tejo Remy, Richard Hutten en Jurgen Bey. 

www.droog.com

Reageer op dit artikel