nieuws

De bouw van het filmmuseum start voor de bouwvak

Geen categorie

De voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het Filmmuseum in Overhoeks in Amsterdam zullen nog voor de bouwvak starten. In september zal tijdens het openlucht filmfestival Sunset@Overhoeks de eerste paal worden geslagen.

Het ontwerp voor het museum is gemaakt door het architectenbureau Delugan Meissl Associated Architects. Begin dit jaar is het door hun ontworpen Porsche Museum in Stuttgart opgeleverd. Het filmmuseum komt tegenover het Centraal Station direct aan het IJ te liggen. Het heeft de geabstraheerde vorm van een breed uitwaaierende schelp. 

De nieuwbouw wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen overheden en de ontwikkelaars ING Real Estate en Ymere. Bouwbedrijf M.J. De Nijs en Zonen zal het gaan bouwen. 

Naar verwachting opent het museum in december 2011 zijn deuren voor het publiek.

Reageer op dit artikel