nieuws

Techniek – Rheinzink Cradle-to-Cradle gecertificeerd

Geen categorie

Fabrikant Rheinzink van titaanzink voor de bouw heeft een Cradle-to-Cradle (C2C) Silver certificering gekregen. Dit certificaat wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld.

De basis van C2C is dat alle materialen zonder kwaliteitsverlies en restproducten kunnen worden gebruikt in een nieuw product. In tegenstelling tot de term recycling is de basis van C2C dat het materiaal minimaal zijn oorspronkelijke waarde terugkrijgt in een nieuwe toepassing (upcycling) en niet op een andere, laagwaardige manier wordt toegepast (downcycling). Door het sluiten van deze technische of biologische kringloop wordt afval en vervuiling van het milieu voorkomen. Voorwaarde is dat het materiaal tijdens het gebruik, hergebruik en nieuwe toepassing geen giftige stoffen mag verspreiden.

Rheinzink heeft al sinds 2005 een milieuverklaring conform ISO 14025. Een sterk punt van titaanzink is dat het makkelijk kan worden gescheiden en in de praktijk voor 96 procent wordt hergebruikt.
www.rheinzink.nl

Reageer op dit artikel