nieuws

Project – ICSE: nieuw internationaal kenniscentrum voor duurzaamheid

Geen categorie

In Eindhoven wordt dit jaar het International Center for Sustainable Excellence (ICSE) geopend. Het centrum zal zich vestigen in de Lichttoren, een voormalig Philips gebouw. Het interieurontwerp is van de hand van ontwerpbureau Totems International en zal worden uitgevoerd door Office Concepts and Solutions (Den Bosch), Ro en Ad Architecten en HM Ergonomics (Venlo en Straelen D).

ICSE-Entree.jpg    ICSE-Meadow.jpg

De gemeente Eindhoven ondersteunt Stichting ICSE met een eenmalige bijdrage van 150.000 euro, omdat het past in het programma Duurzaamheid en Klimaatbeleid. ICSE moet een centraal punt worden, waar initiatieven op het gebied van duurzaamheid vanuit bedrijfsleven, overheid en (kennis-)instellingen samenkomen. Het is de bedoeling om in het centrum nieuwe initiatieven te ontplooien door middel van kennisuitwisseling, opzetten van projecten én het inzichtelijk maken van productprocessen. De binnen het centrum opgedane kennis, ervaring en inzichten worden vrij toegankelijk gemaakt voor iedereen.

ICSE-The Pond.jpg   

Totems International ziet het als een uitdaging om duurzame materialen en oplossingen te bedenken en toe te passen op de kantoren, projectruimten, tentoonstellingsruimten, bibliotheek en auditorium.

De officiële opening vindt plaats op maandag 7 september.

www.icse.nl

ICSE-Bird.jpg

Reageer op dit artikel