nieuws

Project – AB Visie ontwerpt Romeins museum Archeon

Geen categorie

Architect Ton Veenman van AB Visie heeft het gebouw voor het Provinciaal Archeologisch Centrum bij het Archeon ontworpen. Het ontwerp is gebaseerd op een Romeinse villa zoals die bij opgravingen in Rijswijk zijn gevonden. Veenman omschrijft het als een ‘geromantiseerde boerderij.’

Project – AB Visie ontwerpt Romeins museum Archeon

Zowel in het ontwerp als in materialen is er naar de Romeinen gekeken. Zo worden de kozijnen en ramen van eikenhout, het dak van riet en de dakpannen romaans. Dit wordt gecombineerd met de moderne installaties ten behoeve van de museumfunctie. Het totale oppervlakte wordt 655 vierkante meter.

Het museum zal vooral archeologische vondsten uit Alphen gaan tonen en bevind zich in het lage boerderijgedeelte. In het hoge geromaniseerde deel zal het provinciaal archeologisch centrum zich vestigen met werk- en vergaderruimte op de eerste verdieping en verdere tentoonstellingsruimte voor archeologische vondsten uit de hele provincie op de begane grond.   In 2010 zal het museum worden gerealiseerd.

Reageer op dit artikel