nieuws

Oplevering – Urban Camping

Geen categorie

Urban Camping II, ontworpen door import.export architecture, kan in elke stad worden neergezet. Door het installeren van deze camping kunnen steden zowel lokale als internationale reizigers verwelkomen voor een tijdelijke vlucht in hun stedelijke biotoop.

Oplevering – Urban Camping

Het is een plek voor avontuurlijke stedelijke dwalers om enkele nachten verblijven en andere kampeerders te ontmoeten. Doordat zij gebruik maken van minimale voorzieningen, kunnen ze zich maximaal focussen op het ontdekken van de stad. 

Het project is een uitwerking van het onderzoeks- en ontwerponderzoek naar het fenomeen Urban Camping. De eerste resultaten werken afgelopen zomer gepresenteerd in de expositie ‘It’s about time – Expo 2030’ in het Designcentrum De Winkelhaak in Antwerpen. Het getoonde materiaal bestond uit een analyse van het fenomeen wat werd gerelateerd aan andere thema’s als tijdelijke territoria, het verticaal stapelen van het landschap, de meervoudige lezing en interpretatie van stedelijke groen en de potenties daarvan. 

www.iea.be

Reageer op dit artikel