nieuws

Oplevering – Onopvallend van buiten, felrood van binnen

Geen categorie

Het cultuurwarenhuis Rotabs in Rotterdam wordt op 5 juni 2009 geopend door burgemeester Aboutaleb. Bureau Marx en Steketee architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het cultuurwarenhuis is gevestigd op de bovenetage van de voormalige Roteb-loods aan de Zaagmolenkade. Samen met het voor publiek toegankelijke evenementendeck onder het boogdak moet het een impuls geven aan het plaatselijk stadsleven.

De Zwaan-opening.jpg   De Zwaan-ligend-opening2.jpg

De loods staat midden in herbestemmingsproject De Zwaan, een bouwblok met een uitzonderlijke diepte op een bedrijfswerkplaats waaruit de Roteb zich sinds 1999 heeft teruggetrokken. De begane grond van de loods is betrokken bij de parkeergarage op het binnenterrein. Er omheen zijn woningen en bedrijfsruimten gebouwd. Het exterieur van het bouwblok valt niet op in zijn omgeving, maar de binnenkant is fel rood geverfd om uiting te geven aan de creatieve bedrijvigheid. Daarnaast zal op termijn een begroeid deck-landschap ontstaan. 

De Zwaan staand-1.jpg

www.mrxnstkt.nl  

De Zwaan liggend-interieur.jpg

Foto’s Rene de Wit

Reageer op dit artikel