nieuws

Metamorfose voor Rotterdamse Lijnbaan

Geen categorie

Het gebied rond de Rotterdamse Lijnbaan gaat grondig op de schop, heeft de gemeente bekend gemaakt. Dit is opmerkelijk omdat de Lijnbaan op de nominatie staat voor een status als Rijksmonument. De Lijnbaan is in 1953 als eerste autovrije winkelpromenade opgeleverd, naar een ontwerp van architecten Van den Broek en Bakema.

Metamorfose voor Rotterdamse Lijnbaan

In het nieuwe plan worden 320 woningen, 7000 vierkante meter winkelruimte en een ondergrondse parkeergarage toegevoegd. Ook is er ruimte voor groene hoven die als rustpunten in de wijk zullen dienen. Dit is het tweede plan, opgesteld in overleg met de Rijksdienst voor archeologie, cultuurlandschap en monumenten (RACM). Het is de bedoeling van het stadsbestuur om hiermee het centrum te verdichten en te verlevendigen. 

Bewoners vinden het plan te ingrijpend, aldus Jos Vlasblom, die spreekt namens een groep van bijna 500 belanghebbenden. Hij is het ermee eens dat er iets moet gebeuren, maar dat het probleem van een onaantrekkelijke winkelstraat op de omgeving wordt afgewenteld. Hij vreest uitzettingen, aantasting van de cultuurhistorische waarde en forse verkeerstoename.

Reageer op dit artikel