nieuws

Interieur – Futuristische vorm met traditioneel materiaal

Geen categorie

U-nite is de nieuwe eettafel van Rønnau en FurnID, een jong Deens ontwerperstrio, die onlangs aan de Republic of Fritz Hansen-meubelcollectie is toegevoegd. De tafel is het resultaat van een ontwerpuitdaging die het trio zichzelf had gesteld. De ontwerpers wilden een futuristische eettafel creëren die democratisch van karakter is, waarvan de vorm gesprekken en bijeenkomsten met familie en vrienden faciliteert.

Interieur – Futuristische vorm met traditioneel materiaal

Het zijn de wiskundig berekende contouren van de tafel die tekenend zijn voor de uiteindelijke oplossing. Daarbij zijn de poten zodanig gepositioneerd dat alle personen aan de tafel even betrokken zijn bij het geheel. 

Het tafelblad is bekleed met linoleum, een traditioneel materiaal, dat niet alleen esthetisch en duurzaam is, maar ook goede akoestische eigenschappen heeft en dat is handig in een eetomgeving

Bij de tafel passen de stoelen van Serie 7, Grand Prix en Ant zijn uitgevoerd in geverfd beuken, waarbij de houtnerf subtiel zichtbaar is; dezelfde afwerking die Arne Jacobsen veertig jaar geleden introduceerde. 

www.fritzhansen.com

Reageer op dit artikel