nieuws

De Zwarte Hond wint Vindicat

Geen categorie

De Zwarte Hond mag hun ontwerp voor een nieuwe sociëteit van studentenvereniging Vindicat atque Polit aan de Grote Markt in Groningen uitvoeren.

De Zwarte Hond wint Vindicat

Na een Europese aanbesteding waren nog vijf bureaus in de race om een ontwerp te maken voor de nieuwbouw van de studentenvereniging. De ontwerpen zijn beoordeeld op financiële haalbaarheid, architectonische kwaliteit en in hoeverre het ontwerp paste bij de gebruikersfilosofie van Vindicat. Ook moest het ontwerp voldoen aan het beeldkwaliteitplan van het bureau Berlijnse Müller-Reimann, dat in 2008 is vastgesteld. 

Het nieuwe pand is naar verwachting in 2012 klaar.

Plint en bovenbouw,Faculteitsgebouw in Groningen door De Zwarte Hond; door Dorsman, Erik; gepubliceerd: 09 april 2008 in de Architect nr. 4

Willigen, Jeroen de; Meer, Jurjen van der en Edens, Catja (red.).,Hollandse Realist: De Zwarte Hond / Karelse Van der Meer Architecten.; door Abrahamse, Jaap Evert; gepubliceerd: 01 september 2005 in de Architect nr. 9

Reageer op dit artikel