nieuws

Vijf genomineerden Mies van der Rohe Award 2009

Geen categorie

De vijf finalisten voor de Mies van der Rohe Award 2009 zijn bekend. Op 22 april presenteren de genomineerden, Studio Fuksas, Grafton Architects, Snøhetta, Atelier Marc Barani en RCR Arquitectes ieder hun eigen project.

De winnaar van de EU Prize for Comtemporary Architecture – Mies van de Rohe Award 2009 wordt op woensdag 29 april bekend gemaakt. De jury onder voorzitterschap van Francis Rambert en bestaande uit Ole Bouman, Irena Fialová, Fulvio Irace, Luis M. Mansilla, Carme Pinós and Vasa J. Perović heeft vijf projecten genomineerd:

–       Zenith Music Hall in Straatsburg door Massimiliano en Doriana Fuksas van Studio Fuksas

Zenith Music Hall.jpg

–       Luigi Bocconi University in Milaan door  Shelley McNamara en Yvonne Farrell van Grafton Architects

Bocconi University Milaan.jpg

–       Norwegian National Opera & Ballet in Oslo door Kjetil Trædal Thorsen, Tarald Lundevall en Craig Dykers van Snøhetta

operahouse Oslo.jpg

–       Multifunctioneel centrum – Nice Tramway in Nice door Marc Barani, Atelier Marc Barani

Multimodal Center, Nice.jpg

–       Library, Senior Citizens’ Centre and Interior Courtyard in Barcelona door Rafael Aranda, Carme Pigem en Ramon Vilalta van RCR Arquitectes

Library Senior, Barcelona.jpg

Voor het eerst in de geschiedenis van de Award zullen alle genomineerden hun project presenteren. Deze festiviteit vindt plaats op 22 april in Barcelona.

De Mies van de Rohe Award is een van de meest prestigieuze internationale architectuurprijzen. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt aan een project dat in de voorafgaande twee jaar is gerealiseerd. Het wordt gefinancierd met steun van de Europese Commissie. De steun sluit aan bij de doelstelling van de Commissie: het bevorderen van creativiteit en innovatie en het opstellen van cultuur voor publiek voorbij de nationale grenzen. 

www.miesarch.com

Reageer op dit artikel