nieuws

Stein Van Rossem wint Benelux Trofee Thermisch Verzinken

Geen categorie

Architectenbureau Stein Van Rossem uit Brussel heeft de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2009 gewonnen. Het bureau kreeg de prijs voor de vernieuwing en uitbreiding van JDenD Industriebouw te Sint-Genesius-Rode, België.

Stein Van Rossem wint Benelux Trofee Thermisch Verzinken

De trofee is bedoeld voor projecten die, mede door toepassing van thermisch verzinkt staal, innovatief zijn voor wat betreft het ontwerp, de architectuur of de constructie.

De tweede en derde prijs zijn toegekend aan Architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen voor Havenpost Dichterswijk in Utrecht respectievelijk aan Philippe Samyn et Associes voor het Galaxia Centre d’entreprises in Transinne (België). Een eervolle vermelding was er voor De Makers Van voor Lace Fence in Rotterdam.

De jury over het winnende project: “Een verrassend industrieel gebruik van thermisch verzinkte roosters als gevel van bestaande en nieuw gebouwde hallen. De variatie in de structuur van de roosterpanelen wordt effectief gebruikt om de grote vlakken te breken. Heel mooi is de vlakverdeling bij kunstlicht te zien, waarin het licht de accenten van het gebouw versterken.” 

www.sdvonline.nl

Reageer op dit artikel