nieuws

Selectiecommissie ontwerpwedstrijd nieuw Rotterdams Stadskantoor bekend

Geen categorie

De gemeente Rotterdam heeft de commissie samengesteld die de ontwerpen voor het nieuwe Stadskantoor van Rotterdam gaat selecteren. Voorzitter van de commissie is NAi directeur Ole Bouman. Dit voorjaar zullen vijf architecten een ontwerp maken en de commissie zal hieruit een winnaar kiezen. Er wordt een ontwerp verwacht dat zich kenmerkt door excellente architectuur van internationale allure, een optimale stedebouwkundige inpassing en maximale duurzaamheid.

De selectiecommissie bestaat uit onder andere uit vertegenwoordigers van de Gemeente Rotterdam, te weten Ole Bouman, Henk Rotgans, directeur Vastgoed bij Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en Astrid Sanson, directeur Stadsontwikkeling dS+V. Daarnaast hebben enkele gerenommeerde internationale architecten zitting in de commissie: Mike Guyer , Antonio Ortiz en Koen van Velsen. Als experts zijn aangetrokken Fons Asselbergs, voormalig rijksadviseur voor Cultureel Erfgoed en Andy van den Dobbelsteen, hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft.

De selectiecommissie is verantwoordelijk voor zowel de voorselectie van vijf architectenbureaus als de uiteindelijke voordracht van het winnende ontwerp. Rotterdammers krijgen de gelegenheid de ontwerpen te bekijken en hierover mee te denken. De ontwerpen worden naar verwachting in augustus gepresenteerd. Vervolgens wordt nog dit jaar het winnende ontwerp voorgedragen aan het gemeentebestuur.

De plannen voor het Stadskantoor passen binnen het beleid (Binnenstadsplan 2006-2020) om het Laurenskwartier tot een aantrekkelijk binnenstadskwartier te maken. Het nieuwe Stadskantoor vormt een belangrijke schakel tussen de Coolsingel en het Laurenskwartier.

Reageer op dit artikel