nieuws

Oplevering – Delfts Studentencomplex in recordtijd gebouwd

Geen categorie

Begin deze maand is aan de Leeghwaterstraat in Delft het snelst gebouwde studentencomplex ooit opgeleverd. In het project, ontworpen door Mecanoo architecten, is een modulair bouwsysteem toegepast waardoor de drie blokken met 186 studentenwoningen in minder dan één jaar konden worden gerealiseerd.

Oplevering – Delfts Studentencomplex in recordtijd gebouwd

Door de explosief groeiende groep van internationale studenten aan de TU Delft ontstaat er een nijpend woningtekort. Om dit probleem zo snel mogelijk te kunnen opvangen, is Mecanoo architecten door DUWO studentenhuisvesting benaderd een wooncomplex te ontwerpen wat in korte tijd kon worden gerealiseerd. De oplossing is een modulair bouwsysteem waarbij elke woningunit volledig is geprefabriceerd in de fabriek, waarna zij als lades in een stalen skelet zijn geschoven. Trappenhuis en lift bevinden zich in de betonnen kern. 

Complex Delft2

Drie alzijdige woontorens van elk zes bouwlagen herbergen ieder 62 wooneenheden. Drie gevels zijn uitgevoerd in donker metselwerk met ‘baarden’. De onregelmatige textuur van de baarden zorgt voor een bijzondere schaduwwerking op de gevel. De gevels aan de weilandkant zijn voorzien van groene composietplaten en een buizenframe, waarlangs klimplanten groeien. Grote ramen in aluminium kaders bieden uitzicht op de omgeving. Op de begane grond van elke toren zijn gemeenschappelijke voorzieningen ondergebracht. 

www.mecanoo.com

Foto’s Mecanoo architecten

Reageer op dit artikel